Výlet na Višňovku

18.01.2013 15:30

Náš první oddílový výlet v letošním roce byl naplánovaný na oblíbenou chatu do Vyšních Lhot. Deny jsme samozřejmě brali s sebou... Vyrazili jsme už v pátek odpoledne a na chatě jsme řádili až do neděle. Kromě Deny jsme měli na starost 4 oddílové prcky, ale vydatně nám s nimi pomáhali naši šikovní mladí instruktoři. Společně s námi byli na chatě naši kamarádi z oddílu Buntaranta, kteří pracují s dětmi z pěstounských a sociálně slabých rodin. No a kromě toho naši kamarádi s sebou měli i fenku Jack Russell teriéra a psa a fenku plemene evropský saňový pes. Takže dohromady nás bylo asi 10 dospělých, 25 dětí a 4 psi.

     Deny byla celý víkend ve svém živlu. Hned po našem příchodu na chatu musela očmuchat každý kout. Se všemi se nadšeně vítala, honila se s dětmi po chatě a nechala si od nich všechno líbit. Děti byly z našeho chlupáčka nadšené... Každou chvíli se ozývalo volání "Deny, Deny". No a když jsme šli v sobotu na výlet na Prašivou, málem se přetahovali, kdo ji povede na vodítku.

    Většinu času ale Deny zabralo pronásledování psů a neustálé vybízení ke hře. Bíba (Jack Russell teriér) jí hned na úvod vysvětlila, že je tady starší a zkušenější, ale po pár hodinách už s ní řádila jako hravé štěně. No a ti dva ostatní pejsci, Kefča a Lalča, byli takoví rozvážnější a víc než Deny je bavily její hračky, hlavně míček. Deny celou dobu sršela energií, ať už si hrála s dětmi nebo psy, ale čas od času si zalezla do našeho pokoje nebo temného kouta a nerušeně odpočívala.

   Celý výlet se nám všem moc líbil. My jsme byli rádi, že Deny zabavil na chvíli někdo jiný než my a Deňula se vyblbla a celou cestu zpátky spokojeně chrněla.