Seminář dogfrisbee

19.10.2013 10:00

Měli jsme možnost zúčastnit se víkendového semináře dogfrisbee konaného v Ostravě. A protože nás tento psí sport zaujal a neznáme v okolí nikoho, kdo by nabízel pravidelné tréninky, hned jsme se nadšeně přihlásili. Seminář vedla Katka Růžičková, která se věnuje hlavně freestylu. Na cvičáku v Ostravě-Martinově se nás sešlo asi 12 týmů. Za nás házel David, Deny nadšeně chytala a já fotila. Zároveň s námi byli i Lucka Řeháková s Dárečkem, bráchou od Deny. V průběhu těch dvou dnů jsme zjistili, že opravdu nezapřou, že jsou z rodiny. Kukuč mají stejný, i projev (byli to ty nejuštěkanější hyeny na cvičáku). Ale srst jim oběma narostla jinak, takže na první pohled by asi nikdo netipoval, že jsou sourozenci.

    Na úvod semináře Katka vysvětlila základy pravidel i techniku jednotlivých hodů, které nejdříve páníčci procvičovali bez psů a až potom po jednom předváděli, jak jim to jde v týmu. Někteří účastníci byli moc šikovní a šlo poznat, že se svými psy už nějaký ten pátek házejí. Naopak jiní se vše teprve učili a přijeli si pro cenné rady do začátku. Davčovi to s Deny docela šlo :) Na házení je David šikovný, Deny radostně běhá pro disky, jen nám teda dělá problém povel pusť. Moc ráda se o disk přetahuje a nerada ho dává z tlamy. Ještě nepochopila, že čím rychleji disk pustí, tím rychleji jí ho zas David může hodit. Ale Katka nám dala cenné rady, takže máme do příště na čem pracovat.

   V průběhu neděle se cvičily některé prvky do freestylu, zejména overy (přeskakování páníčka). Nácvik těchto hodů byl dost legrační a poté i pejsci z toho podle mě měli docela srandu. Deny Davču převezla ve chvíli, kdy měla proskočit mezi jeho roztaženýma nohama a místo toho zvolila oběhnutí pod jeho nohou. Však proč by se namáhala nějakým skokem, když se pro ten disk může dostat i jinudy... Na rozptýlení jsme si dali i jeden "krátký" zápas v ultimate frisbee, což je moc fajn sport, tak přemýšlíme, že nakoupíme do oddílu disky a zkusíme si to někdy zahrát s dětmi na schůzce nebo na táboře. A na úplný závěr semináře proběhl malý "turnaj" v minidistance. Popravdě už ani nevím, jak Davča s Deny dopadli. Pamatuju si ale, že deňulka byla trochu nesoustředěná a rozjuchaná, že jí zas Davča hází disky a jednou dokonce disk přinesla mě. Takže trochu ztratili čas, ale jinak byli oba šikovní.

  Celý víkend byl moc fajn, počasí vyšlo, sešla se dobrá parta pejskařů a Katka byla moc fajn instruktorka. Všem trpělivě vysvětlila, co se po nich chce a každý tým pak hodnotila samostatně a dávala rady, co a jak zlepšit. Mluvilo se i o tom, že by na jaře mohlo být pokračování, tak uvidíme...