První dny doma

15.12.2012 10:00

Nadešela toužebně očekávaná sobota a my si jeli do Třince pro naši Deny. Jako první nás na za plotem uvítala smečka štěnat a až pak manželé Nogovi z chovatelské stanice Artic shine. Kromě štěňátek jsme se pomazlili i s miláčkem Carnabym, maminou Brilkou a babičkou Beatrix, která na nás jako minule výhružně vrčela, a koikřicí Alishou... U dobré kávy jsme probrali vše potřebné a nad štrůdlem jsme už povídali o všem možném, co se týká pejsků.

No a pak už jsme si vzali Deňulu, krmení a výbavičku, kterou jsme dostali do začátku, a jelo se domů. Jen co jsme se rozjeli, Deny zjistila, že už není se svou smečkou a ani jízda v autě se jí příliš nezamlouvala. Kňourání přešlo v jekot, ale po čase si zalezla do přepravky a uklidnila se. Dokonce i usnula. Na naší zahradě se pak postupně seznámila s retrívrem Bongem a třemi čivavami (Digi, Kiki a Lily), které patří Davidově mamce. V našem pokoji pak začala vše prozkoumávat a po čase spokojeně usla. Postupně jsme jí ukazovali ostatní části domu, očmuchala si celou zahradu a také zjistila, že k zahradě patří i dvě kočky, které na ni výhružně syčely a zdrhaly před ní.

Na druhý den jsme Deny vzali i na krátkou procházku na vodítku. Docela jí to šlo, ale jakmile jsme šli kolem nějakého plotu, za kterým byl pes, její sebevědomí bylo tatam a kryla se za námi.